Evernote oppimisen apuna

Evernote logo

Jokainen varmaan on jossain vaiheessa käyttänyt keinoja Post-it lapuista erilaisiin sovelluksiin muistaakseen eri asioita. Itselle ongelmaksi on muodostunut se, että kun sitä tietoa tarvitsee, se on jossain väärässä paikassa. Usein olen käyttänyt Word dokkaria Sharepointissa, muistiota Dropboxissa, lappua työpöydällä, iPhonen muistiota (joka on ihan susi…), jne. Kuitenkin ainut noista aina mukana kulkeva on puhelin mutta siihen on ärsyttävä kirjoittaa pidempiä muistilistoja. Ja usein kuitenkin esim. palaverin key notet ovat läppärillä tai pilvessä. Olen ratkaissut tämän ongelman ottamalla käyttöön Evernoten.

 

Evernote selainversio

Evernote selainversio

 

Evernoten idea on, että kaikki muistiinpanot ovat aina saatavilla. Tietokoneella voit käyttää sitä selaimen tai erillisen sovelluksen kautta ja mobiililaitteille on olemassa sovellus. Tiedostot tallentuvat palvelimelle ja päivittyvät tilisi kautta kaikille laitteille. Näin ollen uusimmat muistiinpanosi ovat aina saatavilla kaikilla laitteilla ja niitä voi myös päivittää.

 

Evernoten mobiiliversio

Evernoten mobiiliversio

Normaalien muistiinpanojen lisäksi muistiinpanoihin voi lisätä helposti kuvia, äänittää ääntä ja lisätä muistutuksia. Muistutukset ovat myös hyviä, koska ne voivat hälyttää asiasta tietyllä hetkellä tai lähettää sähköpostimuistutuksen asiasta. Muistiinpanot voit jakaa myös muiden Evernoten käyttäjien kesken. Ehdota yrityksessäsi Evernoten käyttöönottoa, jolloin sovelluksesta saa kaiken hyödyn irti. Chat -ominaisuudella voi jaon lisäksi helposti kommentoida toisen tekstejä tai kirjoitella ihan mistä vaan. Kun luot tunnukset Evernoteen, saat käyttöösi henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen johon voit lähettää sähköpostilla muistioita, jotka tallentuvat automaattisesti muistiinpanoiksi omalle Evernote tilillesi. Evernote on myös laajentunut moniin muihin apuohjelmiin. En lähde tässä listaamaan erilaisia lisäsovelluksia, koska en ole niistä tutustunut kuin murto-osaan. Mutta itsellesi sopivia sovelluksia voit selata osoitteesta https://appcenter.evernote.com/fi.

 

Muistiinpano Evernotessa, johon lisätty äänite.

Muistiinpano Evernotessa, johon lisätty äänite.

 

Jotta saat eri alustojen Evernote sovellukset keskustelemaan keskenään, täytyy sinun luoda tunnukset. Käyttö on ilmaista mutta rajatuin ominaisuuksin. Esimerkiksi mobiilisovellukseen ei pysty kirjaamaan muistiinpanoja offline –tilassa, joka olisi usein ulkomailla tärkeä ominaisuus. Evernoten maksullisilla vaihtoehdoilla tämän ominaisuuden saa käyttöönsä alkaen 19,90€/vuosi. Maksullisilla versioilla saat muutamia muitakin ominaisuuksia käyttöösi, kuten

  • Käyntikorttien skannauksen
  • Asiakirjahaun, jolla voi etsiä tekstiä office, pdf, ym. Liitetiedostoista
  • Muistiinpanohistorian
  • Paremman asiakaspalvelun
  • Enemmän lataustilaa pilvipalveluun (60mb –> 1Gt –> 10Gt)

Suosittelen kuitenkin ensin tutustumaan palveluun ilmaisella versiolla, koska normaalissa käytössä olen huomannut silläkin pärjäävän hyvin. Oikeastaan kaksi seikkaa saa itseni harkitsemaan maksullisen version hankkimista ovat offline-tila ja lataustilan kasvu. Kotimaassa (oletetusti lähes kaikilla on puhelimessaan kiinteä netti) ja henkilökohtaisessa käytössä ilmaisversiolla pärjää hyvin. Jos Evernotea käyttää laajemmin ulkomailla tai erilaisten presentaatioiden valmisteluun, kannattaa premium versiota harkita jo alusta asti.

www.evernote.com

 

Takaisin blogiin.